Actie voor zwaar getroffen messiaanse gemeenschap in Portugal

Beeld: Matthijn Mulder

EMMELOORD/FIGUEIRO DOS VINHOS | De verwoestende bosbranden hebben vrijwel niets overgelaten van de huizen en bezittingen van de messiaanse leefgemeenschap in Portugal. Vanuit Nederland is een crowdfundingsactie gestart.

Het terrein van een messiaanse leefgemeenschap, waar ook een aantal Nederlanders wonen, is grotendeels verwoest door de bosbranden in het midden van Portugal in de regio Figueiró dos Vinhos. Bewoners Jasper Lengkeek en Matthijn Mulder, wiens vrouw al meer dan een half jaar zwanger is, zijn maandagmorgen polshoogte gaan nemen. Zaterdagavond moesten ze met veel jonge kinderen halsoverkop vluchten voor een naderende vuurzee. “Heel veel schade, maar redelijk bewoonbaar. Schuren en gereedschap verdwenen als sneeuw voor de zon”, laten ze maandagmiddag in een sms weten. Ook de gewassen op het land van de gemeenschap zijn ‘dood’.

Mulder stuurde onderstaande foto’s door:

 

Het huis van de Nederlandse familie Lindeboom uit Urk, die zes jonge kinderen hebben, lijkt zonder veel schade door de brand heen te zijn gekomen. Zij wonen in de buurt van de gemeenschap.

De groep is dankbaar dat het de verwoestende bosbranden heeft overleefd en vraagt om gebed, ook voor de getroffen Portugezen. Zo is het huis van een van de buren totaal verbrand.

Familieleden en vrienden starten een crowdfundingsactie om geld en mogelijk ook goederen, zoals gereedschap en (kinder)kleding, op te halen. Aan een grote kar en eventueel een vrachtwagen om ingezamelde spullen in te verzamelen, wordt achter de schermen gewerkt.

Crowdfundingsactie

De Tesjoeva-gemeente in Emmeloord, waar Jasper Lengkeek lid van is, zamelt geld in om aan de getroffen groep te doneren. Dat zal in eerste instantie worden besteed aan onderdak, kleding, voedsel en andere benodigdheden.

Giften zijn belasting aftrekbaar over te maken naar het rekeningnummer NL24 INGB 0007 4865 33 t.n.v. Stichting Tesjoeva-gemeente (ANBI), onder vermelding van ‘Portugal’. Het opgehaalde bedrag komt volledig ten goede aan de gemeenschap. Via MessiaNieuws.nl is de actie te volgen.

1 reactieop"Actie voor zwaar getroffen messiaanse gemeenschap in Portugal"

  1. Mijn man is overleden en ik heb hier al zijnkleding wil die graag naar Portugal geven maar ik kan het niet brengen naar Zaandam

Geef een reactie