‘Als christenen in Europa leven we op een vulkaan’

“Het is belangrijk om waakzaam te zijn, om zo op je hoede te zijn voor het naderende gevaar, met de oordelen die daarbij horen. God zal binnenkort afrekenen met het huidige wereldsysteem,” zegt Wim Verwoerd, spreker bij de tour ‘Blaas de bazuin’ in een interview op CIP.nl.

De thema-avonden zijn bedoeld als ’toerusting voor de eindstreep’, en worden op zes locaties in Nederland gehouden.

Want volgens Wim is het belangrijk dat we waakzaam zijn, om de eindstreep te behalen, zoals hij het zelf zegt. “Waakzaamheid leidt tot actie, om zo aan het gevaar te ontkomen! Denk maar aan de gelovigen in de tijd van Noach. Denk ook aan de vrouw van Lot. Het is vooral ook uit liefde voor Jezus dat we waakzaam willen zijn. Jezus vertelt in de gelijkenis van de wijze en dwaze meisjes dat er een scheiding gaat lopen tussen de kinderen van het Koninkrijk; tussen hen die reserveolie hebben en hen, die zonder op de regels van de ceremoniemeester te letten, de Bruiloft tegemoet gaan. Let op de afloop. De niet wakkere gelovigen gaan de bruiloftszaal niet binnen. Direct daarna zegt Jezus: ‘Wees dan waakzaam.'”

“Als de plagen in Openbaring worden uitgegoten is het te laat om nog wakker te worden. Ik zeg het de Joodse schrijver Abel Herzberg na, die al voor 1933 op een Joods jeugdfeest waarop gedanst werd, zei: ‘Jullie dansen op een vulkaan.’ Wij leven als christenen en Joden hier in Europa als in de jaren dertig: op een vulkaan.”

De terugkeer van het Joodse volk naar Israël noemt Wim als belangrijkste teken dat we dichtbij het einde van dit wereldsysteem zijn. “De viering van het zeventigjarig bestaan hiervan hebben we net achter de rug. Ook de grote afval, het steeds meer en openlijker verachten en vertrappen van alles wat God heilig genoemd heeft, is een teken dat God binnenkort gaat afrekenen met ‘deze wereld’. Zoals in psalm 2 beschreven is: ‘De volken bedenken wat zonder inhoud is…ze spannen samen tegen de HEERE en Zijn gezalfde.’ De wereld raakt steeds meer van God los, van de Messias los en van Zijn volk. Verder in die psalm kun je lezen hoe het met hen zal aflopen.”

Lees hier het hele artikel

Wees de eerste die reageert op "‘Als christenen in Europa leven we op een vulkaan’"

Geef een reactie