Vreedzame protesten van de Palestijnen? Het is maar hoe je het bekijkt

Foto: Levi Zoutendijk

Bijna de hele wereld vond het weer nodig om afgelopen week Israel in zeer krachtige bewoordingen te veroordelen voor – zoals werd gezegd – het doden van onbewapende demonstrerende Palestijnen bij de grens tussen Gaza en Israel. Er volgde ook nog een snoeiharde veroordeling door de Mensenrechtenorganisatie van de VN.

En wat blijkt? Hamas heeft bekendgemaakt dat vijftig van de zestig gedode Palestijnen lid waren van deze terreurorganisatie. De groep Islamitische Jihad claimt dat nog eens drie doden aangesloten waren bij die organisatie.

Het is een bevestiging van wat Israel eerder al zei. Israel stelde dat de demonstraties helemaal niet vreedzaam waren. Er waren gewapende demonstranten aanwezig, er werden explosieven geplaatst door de demonstranten, kinderen en vrouwen werden in de frontlinie gestuurd, soms zelfs baby’s.

Iran en Qatar steunen Hamas

Om te voorkomen dat de menigte de grens over zou komen, voelde Israel zich genoodzaakt soms met scherp te schieten. Israel heeft toch het volste recht om zichzelf te beschermen? Stelt u zich eens voor dat die tienduizenden demonstranten de grens waren overgekomen. Hamas had al aangekondigd dan zoveel mogelijk Israëli’s te doden of te kidnappen. Verder blijkt dat de acties van Hamas worden gesteund door Iran en Qatar, volgens de Egyptische inlichtingendienst.

Israel stuurde vervolgens vrachtwagens vol medische hulpmiddelen om de honderden Palestijnse gewonden te kunnen behandelen, maar Hamas weigerde de vrachtwagens de grens over te laten trekken. Wie pleegt hier oorlogsmisdaden? Niet Israel, maar Hamas.

Kwalijke rol media

En wat doen de meeste internationale media? Die beschuldigen Israel van buitensporig geweld tegen vreedzaam demonstrerende Palestijnen. Zo gaat het altijd. En de Hamas-leiders in Gaza weten dat. Zij spelen daarop in. Israel wil leven en beschermt het eigen volk, Hamas kiest voor de dood en zet kwetsbare vrouwen, kinderen en baby’s in de frontlinies. Hoe meer slachtoffers er vallen, hoe groter hun overwinning zal zijn.

Prominent in het nieuws was de dood van een Palestijnse baby, het tien maanden jonge baby’tje Layla Ghandour. Ze zou zijn gedood door Israëlisch traangas. Maar de arts, die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven en die haar in het ziekenhuis onderzocht, verklaarde tegenover Associated Press dat haar dood is veroorzaakt door hartproblemen die ze al had.

Enkele honderden demonstranten vonden het kennelijk nodig om vanmiddag bij de Dam in Amsterdam hun steun uit te spreken voor de Palestijnen, onder wie vertegenwoordigers van de politieke partij DENK. Op internet betuigde ook de politieke partij SP steun aan dit protest.

Het zou beter zijn geweest wanneer er vandaag in onze hoofdstad een massale steunbetuiging zou zijn geweest aan Israel.

Waar komt deze onbegrijpelijke haat tegen Israel toch vandaan? Alleen de Bijbel geeft ons het antwoord. Het is ten diepste haat tegen de God van Israel. Laten we tijdens de Pinksterdagen speciaal bidden dat de Heere Zijn Geest zal uitstorten over het Joodse volk, maar ook over de Palestijnen en de Arabische volken.

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Geef een reactie