Archeologie: De grot waarin David Sauls leven spaarde

De wildernis is gewoonlijk dor en droog, maar er is een oase met water aan de westkant van de Dode Zee die En Gedi heet, wat ‘bron van de wilde geit’ betekent. David, op de vlucht voor koning Saul, verborg zich in een grot in dit ongewoon weelderige en populaire toeristische gebied in de Judese woestijn.

Als vluchteling, terwijl zijn leven bedreigd werd, deed David enkele vreemde dingen die zelfs zijn soldaten in verwarring brachten. Toen hij in een grot de kans had om Saul te doden, waarom deed hij dat dan niet? En waarom riep David naar Saul en onthulde zo waar hij en zijn mannen zich bevonden in de grot?

Deze aflevering begint met Jack Beck die doet waar hij het beste in is: mensen ontmoeten en zijn liefde voor het land en Bijbelverhalen delen. Daarna nodigt hij je uit in het verhaal, en vertelt hoe David veranderde van een eenvoudige herdersjongen in een machtige koning, allemaal omdat hij had geleerd te vertrouwen op Gods perfecte timing voor zijn leven.

Je zult begrijpen waarom David zich moest verbergen voor de koning, en je zult ervaren hoe intens zijn jaren van vluchten en verbergen waren als Jack je meeneemt naar de donkere grot. Je kunt bijna de verbazing van Davids mannen voelen als Jack ons meeneemt door het verhaal van David die ervoor koos om op Gods tijd te wachten, terwijl het makkelijker leek om Saul te doden toen hij de kans had.

Maar wij kunnen leren van Davids wijze en nederige beslissingen en ontdekken dat wanneer de Heer ons naar een persoonlijke wildernis leidt, Hij ons zal helpen om er doorheen te groeien. Jack concludeert: ‘Als de Heer je meeneemt naar de wildernis, kom je er niet als dezelfde persoon uit.’

Wees de eerste die reageert op "Archeologie: De grot waarin David Sauls leven spaarde"

Geef een reactie