Archeologie: Het waterreservoir van oud Jeruzalem

In deze video brengen we een bezoek aan een waterreservoir uit de tijd van koning Herodes, dat tussen 250 en 300 kubieke meter water kan bevatten. Het werd in 2012 naast het Tempelplein ontdekt en gelegen is onder een afwateringskanaal.

Wie Jeruzalem heeft bezocht, en de rondleiding door de tunnel langs de Westelijke Muur heeft meegemaakt, kan zich dit enorme waterreservoir ongetwijfeld herinneren. Mogelijk is het nog veel groter, en strekt het zich uit onder de Westelijke Muur en de Tempelberg.

Het waterreservoir diende voor de Tempel, waar veel water nodig was, en werd via afwateringskanalen gevoed met water uit de Tyropoeon vallei (Vallei van de Kaasmakers). Het westelijke dal naast de Ofel, waar de benedenstad is gelegen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tyropoeon_Valley

Deze vallei scheidde de berg Sion van de berg Moria, waarop de Tempel was gebouwd. Het bestaan van dit grote reservoir geeft aan, dat in de tijd van de Eerste Tempel de inwoners van Jeruzalem niet afhankelijk waren van het water van de bron Gihon en andere bronnen binnen de stad.

Bron: The Megalim Institute (www.megalim.org.il)

Wees de eerste die reageert op "Archeologie: Het waterreservoir van oud Jeruzalem"

Geef een reactie