Christenen voor Israël op de vingers getikt door ministerie Economische Zaken: SGP en ChristenUnie stellen Kamervragen

Foto: Levi Zoutendijk

DEN HAAG | Onlangs bracht het ministerie van Economische Zaken een onverwachts bezoek aan Christenen voor Israël. De organisatie zou zich niet houden aan Europese richtlijnen over de etikettering van producten die uit de betwiste gebieden van Israël komen. SGP en ChristenUnie stellen Kamervragen.

Het gaat om richtlijnen die in 2015 door de Europese Commissie zijn opgesteld. Ook Nederland is met deze richtlijnen akkoord gegaan. De richtlijnen houden onder meer in dat de term ‘product uit Israël’ niet meer op het etiket vermeld mag worden van producten die zijn gemaakt in Judea, Samaria of op de Golan. In plaats daarvan moet er ‘gemaakt op Westelijke Jordaanoever’ met tussen haakjes ‘Israëlische nederzetting’ staan.

“Het blijft ergerniswekkend dat anti-Israelbeleid zich vermomt in dit soort etiketteringsmaatregelen”, laat SGP-leider Kees van der Staaij weten via Twitter.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         11-07-2019
Auteur:         Jeffrey Schipper
Website:       https://www.cip.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Christenen voor Israël op de vingers getikt door ministerie Economische Zaken: SGP en ChristenUnie stellen Kamervragen"

Geef een reactie