Dringende oproep tot gebed voor Israël

Foto: Levi Zoutendijk

NIJKERK | Stichting Christenen voor Israël doet een dringende oproep aan haar achterban om voor vrede en rust in Israël te bidden.

‘In de afgelopen maanden is de spanning in Israël weer toegenomen’, schrijft directeur Roger van Oordt in een mail, niet alleen wijzend op de onrust aan de grens met Gaza de afgelopen weken, maar ook op de spanningen tussen Israël en Iran.

‘In de eerste plaats de bedreiging uit Iran, die haar tentakels niet alleen naar Jemen en Syrië heeft uitgestrekt, maar ook via Hezbollah in Libanon en via Hamas in Gaza de Joodse staat Israël aanvalt. Iran wil uitvoeren wat haar ayatolla’s al jaren geleden zeiden: de vernietiging van de Joodse staat. Mede door de bemoeienis van Iran met Hamas en Gaza, hebben de vijanden zich van Israël zich verenigd om Israël verder te bedreigen.’

De afgelopen weken kwamen tijdens de ‘Mars van de Terugkeer’ 50 Palestijnen om het leven, honderden anderen raakten gewond. Volgens Israël verdedigt het land zichzelf. Het terroristische Hamas, dat de scepter zwaait in Gaza, kondigde voor de rellen al aan door het grenshek te willen breken en zoveel mogelijk slachtoffers aan Israëlische zijde te willen maken. Dat is door het optreden van het Israëlische leger niet gelukt, maar de Joodse staat is internationaal wel breed veroordeeld.

Van Oordt: ‘Als christenen mogen we deze moeilijke en schijnbaar uitzichtloze situatie in gebed brengen bij onze hemelse Vader. Wilt u meebidden en voor Israël opkomen?’

Wees de eerste die reageert op "Dringende oproep tot gebed voor Israël"

Geef een reactie