Gemeenschap Portugal: ‘het gaat heel goed met ons’

Een van de aangetaste woningen.

FIGUEIRO DOS VINHOS | De messiaanse gemeenschap in Portugal is begonnen met de heropbouw van het kamp. De mensen maken het goed.

Na de bosbranden is de gemeenschap na een paar dagen alweer helemaal terug naar het eigen stuk grondgebied gegaan. Dat ligt in de regio Figueiró dos Vinhos, een van de gebieden die zwaar getroffen werd door de natuurbranden.

Frank, die op bezoek was, maakte tijdens de vlucht een foto van de naderende bosbrand.

Familie en vrienden zijn deze week gearriveerd om de handen uit de mouwen te steken. Zij helpen onder meer met het ruimen van puin. Ook namen zij vanuit Nederland gereedschap, kleding en andere spullen mee. De gemeenschap voelt zich overvallen door de enorme stroom hulp die na het nieuws over de brand op gang kwam. Ze benadrukken dat ze niets tekortkomen. Het ‘normale’ leven wordt zo veel mogelijk weer opgepakt.

“Het gaat heel goed met ons”, zegt bewoner Jasper Lengkeek, wiens leeftent volledig is afgebrand. “We hebben voedsel, kleding en onderdak. We voelen ons gezegend en zijn gesterkt in het geloof. Door de brand zijn we heel één geworden als gemeenschap.”

Hulp

Ook in Portugal is de onderlinge betrokkenheid groot. Er wordt gratis brood en melk rondgebracht in de getroffen dorpen.

De inzamelactie voor spullen heeft inmiddels ruim voldoende benodigdheden opgebracht. De messiaanse Tesjoeva-gemeente, die een rekeningnummer beschikbaar stelde, laat weten dat er inmiddels meer dan 9.000 euro is opgehaald. Wat er precies met dat geld gaat gebeuren, is nog onbekend. De leiders van de gemeenschap zijn op de hoogte gebracht en nemen daar binnenkort een besluit over.

Een van de Nederlandse hulpbusjes die begin deze week naar Portugal vertrokken.

1 reactieop"Gemeenschap Portugal: ‘het gaat heel goed met ons’"

  1. Dank voor al de artikelen die over dit onderwerp gaan,ik zal deze update delen.
    vriendelijke groet, ook voor hen dáár..we leven mee…

Geef een reactie