Nederlandse ‘Gideonsbende’ naar vredesoverleg Parijs

DEN HAAG | De christelijke organisatie Pillar of Fire uit Den Haag gaat zondag met een ‘gideonsbende’ naar Parijs om daar te proclameren tijdens een nieuw overleg voor een tweestatenoplossing.

Op initiatief van Frankrijk proberen zeventig landen dit weekend het vastgelopen vredesoverleg tussen Israël en de Palestijnen vlot te trekken.

De Haagse organisatie Pillar of Fire wil Joodse organisaties steunen die zondag tussen 11.00 en 12.30 ur in Parijs hun stem laten horen voor de Israëlische ambassade. Pillar of Fire schrijft in een mailing dat het zondag wil proclameren dat de HERE “de raad van de heidenvolken vernietigt”, zoals dat staat in Psalm 33. Verder is de reis bedoeld om Israël te laten zien dat het niet alleen staat en om Joden in Frankrijk te bemoedigen. Pillar of Fire roept Joden tevens op dat het “tijd is om naar huis te gaan” – oftewel: op naar Israël.

Het vertrek vanuit Den Haag staat gepland op zondagochtend om 5.30 uur vanaf het kantoor van Pillar of Fire aan de Kerketuinenweg. De reis gaat met 9-persoonsbussen en de kosten bedragen 50 euro per persoon. Pillar of Fire biedt mensen gelegenheid om de nacht van zaterdag op zondag gratis te overnachten.

Tribunaal

Israël zelf staat zeer huiverig tegenover de conferentie. De rechtse minister Avigdor Lieberman van Defensie noemde het overleg al een ’tribunaal’ waar Israël terechtstaat. Bij de top zijn de Franse president Hollande en de Amerikaanse scheidend minister van Buitenlandse Zaken John Kerry aanwezig.

De verhouding tussen Israël en de VS heeft de afgelopen periode een dieptepunt bereikt nadat de VS een VN-resolutie niet tegenhield met een veto – een historisch besluit. De resolutie, die Israël oproept te stoppen met bouwen op wat de internationale gemeenschap ziet als Palestijns grondgebied, werd daardoor aangenomen. Een paar dagen voor de machtsoverdracht naar Donald Trump op 20 januari in het Witte Huis, is deze conferentie in Parijs één van de laatste acties van de regering Obama.

Ambassade

De aankomend president Trump heeft al laten weten een heel andere koers te varen ten aanzien van het Israëlisch-Palestijns conflict. Hij veroordeelde de resolutie en daarmee het beleid van Obama. Ook zei hij de Amerikaanse ambassade te willen verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem, tot onvrede van de Palestijnen.

Aanmelding via info@pillaroffire.nl of 070-4040004. 

1 reactieop"Nederlandse ‘Gideonsbende’ naar vredesoverleg Parijs"

 1. (SV) Psalm 2:

  1 Waarom woeden de heidenen, en bedenken de volken ijdelheid?
  2 De koningen der aarde stellen zich op, en de vorsten beraadslagen tezamen tegen den HEERE, en tegen Zijn Gezalfde, zeggende:
  3 Laat ons hun banden verscheuren, en hun touwen van ons werpen.
  4 Die in den hemel woont, zal lachen; de HEERE zal hen bespotten.
  5 Dan zal Hij tot hen spreken in Zijn toorn, en in Zijn grimmigheid zal Hij hen verschrikken.
  6 Ik toch heb Mijn Koning gezalfd over Sion, den berg Mijner heiligheid.

Geef een reactie