Grote armoede in Tel Aviv

Foto: Levi Zoutendijk

TEL AVIV | We horen er niet zoveel over, maar nogal wat inwoners van Israel hebben te kampen met grote armoede. Soms zo schrijnend, dat ze overwegen het land te verlaten. Gelukkig zijn er organisaties en kerken die zich inzetten voor deze mensen in nood.

Ron Cantor, verbonden aan de gemeente Tiferet Yeshua in Tel Aviv, stuurde mij een aangrijpend verslag.

‘Afgelopen week ging ik met Moti Cohen, één van onze voorgangers, naar een wijk in Tel Aviv, die als niet best bekend staat. Je kunt er daklozen vinden, sekswerkers, drugsverslaafden en drugsdealers.

Moti maakt met zijn gelovige medewerkers wekelijks honderd tot tweehonderd maaltijden voor hen klaar om onder hen uit te delen. Het was een werkelijke vreugde om de blijdschap van deze mensen te zien toen ze met elkaar zaten te eten. We hadden ook mooie gesprekken met hen.

Na de maaltijd gingen we de straat op om broodjes en thee uit te delen. Dat was heftig en greep mij zeer aan. Drugsdealers reden door de straat en bekeken ons met argwaan. Onze aanwezigheid was niet goed voor hun zaken.

Naalden van drugsgebruikers zag je er overal op straat liggen. Ik zag een vrouw, die zeker een half uur bezig was om een ader in haar arm te vinden om zichzelf een shot te geven. Mensen die zich als zombies gedroegen.

Het was schokkend en demonisch. Daarom bieden we hulp aan deze mensen. Elke dinsdag gaan we naar die wijk toe, in Zuid-Tel Aviv, met maaltijden, warme kleren, we zingen evangelieliederen en brengen het Evangelie. We willen niet langer binnen de vier muren van ons kerkgebouw zijn, veilig in onze eigen gemeente, terwijl deze mensen onze hulp zo nodig hebben, evenals het Evangelie.’

Bron: Messiah’s Mandate

Wees de eerste die reageert op "Grote armoede in Tel Aviv"

Geef een reactie