Muziekvideo: liever een doorn van mijn land

Het lied Tovim Li Kucia is geschreven door wijlen luitenant Uriel Peretz, de oudste zoon van Miriam Peretz, de bruid van Israël. Uriel was vol liefde voor het land en zijn landschap en het lied drukt de intensiteit van zijn liefde ervoor uit: ‘Ik houd van een doorn van mijn land meer dan van alle bloemen van de wereld’.

Uriel viel in 1998 in Libanon door terroristisch vuur op weg naar een hinderlaag. Zijn familie richtte de vereni­ging ‘Erfgoed van Israël’ op om zijn nage­dach­te­nis te gedenken. Miriam Peretz verwerkte zijn woorden in haar toespraak toen ze de Israëlprijs ontving, en ze veroor­zaak­ten grote opwinding.

De speciale clip met zandschilderingen is voorbereid en ontworpen door de kunstenaar Naomi Seibald. Het lied, op een melodie van Yanon Chasson, werd uitgevoerd door Shachar Elgabi en Re’oeven Chion.

Met alle planten en doornen die mijn lichaam binnenkwamen
kun je een bed opzetten van een meter bij een meter
Maar dit zijn niet zomaar doornen
Dit zijn de doornen van Israël
Ik houd van de doorn van mijn land
meer dan van alle bloemen van de wereld.

Wees de eerste die reageert op "Muziekvideo: liever een doorn van mijn land"

Geef een reactie