Muziekvideo: Ontroerend gebed voor de overledenen

De bekende Joodse cantor Azi Schwartz van de Park Avenue Synagogue in Manhattan zong in 2015 een ontroerend gebed voor de doden tijdens een interreligieuze ontmoeting met paus Franciscus bij een herdenkingsbijeenkomst voor het instorten van de Twin Towers. Denk bij het luisteren aan de dood van Jakob en Jozef, gelezen in de sidra van deze week.

O God, vol mededogen, die in de hoge woont, schenk echte rust op de vleugels van de Shechina, in de verheven sferen van het heilige en zuivere, die schitteren als de schittering van het firmament, aan de zielen van de slachtoffers van 11 september die naar hun eeuwige thuis [zijn] gegaan; moge hun rustplaats in Gan Eden zijn. Moge de barmhartige hen daarom voor altijd beschutten met de dekking van Zijn vleugels en hun zielen binden in de band van het leven. De Heer is hun erfdeel; mogen ze rusten in vrede; en laten we zeggen: Amen!

2 Reactiesop"Muziekvideo: Ontroerend gebed voor de overledenen"

  1. hoe kun je nu als gelovige met e afgoden dienaars een gebed uitspreken. Als je weet wie de antichrist is kun je toch niet met hen een gebed uitspreken.

    • Weet u wie de antichrist is? Dan weet u meer dan ik. En ik durf katholieke christenen geen afgodendienaars te noemen, daar oordeelt God wel over. En laten we af te toe eens in d spiegel kijken en onszelf controleren op afgoden…

Geef een reactie