Muziekvideo: Premier Netanyahu zingt Psalm 147

Is Benjamin Netanyahu de meest gelovige premier in de moderne geschiedenis van de Staat Israël? Zoiets heeft hij bij talloze gelegenheden gezegd. Bij een recente campagne­bijeenkomst benadrukte Netanyahu, dat hij niet alleen wekelijks de Schriftgedeelten leest, maar dat hij ‘die leeft’!

Bibi’s liefde voor het Woord van God irriteert natuurlijk zowel zijn politieke tegenstanders (die denken dat het allemaal een stunt is) als meer seculiere Israëli’s (die denken dat de Bijbel niets anders is dan sprookjes). Meestal bestaan beide groepen uit dezelfde mensen.

Het was dus weinig verrassend dat de grote Israëlische media vorige week in het geweer kwamen toen Netanyahu een videoclip twitterde van zichzelf en drie vriendelijke journalisten, die een populaire vertolking van Psalm 147:12-13 zongen.

Een van die journalisten, Erel Segal, werd enkele dagen geschorst van zijn baan bij de Israëlische publieke omroep KAN, omdat hij publiekelijk de psalm samen met zijn premier had gezongen, wat de autoriteiten ‘propaganda’ noemden.

Netanyahu noemde de schorsing ‘schandelijk’, vooral gezien de situatie en de omstandigheden. Het grootste deel van Israël is euforisch over het feit dat veel landen op de wereld eindelijk de soevereiniteit van de Joodse Staat over de hele Heilige Stad erkennen.

Daarom ging de video van Netanyahu die de ‘Lof van Jeruzalem’ zingt al snel viraal op de Hebreeuws-talige sociale media, hoewel mainstream verslaggevers hun drie religieuze collega’s onder vuur namen omdat zij als ‘de spreekbuizen van de premier’ optraden.

Bron: Israel Today.

Wees de eerste die reageert op "Muziekvideo: Premier Netanyahu zingt Psalm 147"

Geef een reactie