Muziekvideo: Psalm 92, de psalm voor de Shabbat

In de tijd, dat de priesters dagelijks offerden in de Tempel, zongen de aanwezigen een lied, een psalm die voor elke dag van de week was uitgekozen. Voor de Shabbat was dat Psalm 92, ‘Het is goed de HERE te loven’.

U mag luisteren naar een uitvoering van deze psalm door de King of Kings Community in Jerusalem. De Hebreeuwse muziek is in de jaren 1980 geschreven door Joodse gelovigen. De video is fonetisch en in het Engels ondertiteld.

De Messiaanse gemeente ‘Jerusalem Christian Assembly’ heeft jarenlang gebruik gemaakt van het YMCA Auditorium. Om meer het karakter van een Messiaanse gemeente te krijgen, werd besloten meer de nadruk te leggen op de Joodse wortels van het geloof, en werd gekozen voor een stijl die beter aansloot bij de Joods-Israëlische cultuur. In verband hiermee werd de naam veranderd in ‘King of Kings Assembly’. (Voor meer actuele informatie: zie King of Kings Ministries).

In 1990 werd het ‘King of Kings College’ opgericht, dat een leiderschap-training centrum voor Messiaanse gelovigen in Israël wil zijn. Het verhuisde in 2010 naar Netanya, en draagt nu de naam ‘Israel College of the Bible’.

De gemeente heeft een afgedankt filmtheater in het centrum van Jeruzalem kunnen kopen en renoveren. Dit is nu een prachtige conferentie­zaal voor tal van activiteiten, zoals het concert waarvan u een deel in de video hebt gezien.

Ook heeft de gemeente de veertiende (bovenste) verdieping van het Clal-gebouw in gebruik als gebeds­toren, met een adem­bene­mend uitzicht over Jeruzalem. Elke vrijdagochtend komt hier de groep Intercessors for Israel bijeen om voorbede te doen voor land, volk en regering van Israël.

Wees de eerste die reageert op "Muziekvideo: Psalm 92, de psalm voor de Shabbat"

Geef een reactie