Muziekvideo: Samen zingen vanaf de balkons

Nu bijeenkomsten niet meer zijn toegestaan wegens het coronavirus, vonden de musicus Ran Yehoshua en de bewoners van de Jeruzalemse Ben Tabaistraat, die thuis zaten omdat ze geen werk hebben en de scholen gesloten zijn, een manier om samen te zingen.

Yehoshua sloot zijn gitaar en versterker aan, en vanaf de balkons zongen de buren mee. Een bekend klassiek lied, Bashana, Bashana haba’a, Wanneer het volgende jaar komt, met als tekst: Volgend jaar zitten we op ons balkon en tellen de trekvogels. Kinderen met vakantie spelen tikkertje tussen de huizen en velden. Je zult zien, je zult zien, hoe goed de dingen zullen zijn.
Verder zongen ze ‘Lu Yehi’, een Hebreeuwse versie van de Beatles-song ‘Let It Be’, en ‘Adom Olam,’ vertelde Yehoshua.

De Ben Tabaistraat is een doodlopende weg, omgeven door flatgebouwen uit de jaren 1970, waarvan er veel grote balcons aan de straatkant hebben. ‘We zijn hier in de straat als een dorp’, zegt Yehoshua, die ook in deze straat woont.

Er zijn 120 buren in hun buurt-WhatsApp groep, met veel jonge gezinnen, die informatie delen over babysitters kinderartsen, ‘alle gebruikelijke zaken’, vertelde Yehoshua aan The Times of Israel.

Het idee van een balkonconcert kwam een week daarvoor op bij Yehoshua, toen de activiteiten die hij voor de stichting Latet Pe uitvoert, hulp aan kinderen die lijden onder seksueel misbruik, in scholen niet doorgingen. Deze organisatie maakt voor zijn werk veel gebruik van theater en muziek, helpt kinderen genezen en weer sterkt te worden

De organisatie doet veel van haar werk door middel van theater en muziek, het helpen van kinderen te genezen en kracht op te doen. Yehoshua en zijn medewerkers voelden zich bezwaard door de aanval van slecht nieuws, en brainstormden over manieren om boven de situatie uit te stijgen die door het coronavirus werd veroorzaakt.

‘Zingen helpt ons altijd om ons beter te voelen, het is een manier om te bidden,’ zei Yehoshua. Samen met een andere bewoner van de straat postte hij zijn idee van een buurtconcert op de wijk-Whatsapp.

Wees de eerste die reageert op "Muziekvideo: Samen zingen vanaf de balkons"

Geef een reactie