Nieuw boek Esther Noordermeer: De hemelse relatiecoach

Bioloog Esther Noordermeer heeft een vierde boek gepubliceerd.

WIJNGAARDEN (Z-H)| Hoe om te gaan met relaties, seks en daten in de eenentwintigste eeuw? Bioloog en schrijver Esther Noordermeer heeft opnieuw een boek uitgebracht.

Haar vierde boek heet De hemelse relatiecoach. Het boek behandelt thema’s als single zijn, een ‘ongelijk span’ tussen man en vrouw, daten en verkering, (alternatieve) samenlevingsvormen en zelfbevrediging vanuit de Bijbel. 

De hemelse relatiecoach is een ‘opiniërend studieboek’, meldt de uitgever in een persbericht. ‘Het wil jongeren, ouders, kerken en gemeenten helpen hun keuzes en beleid ten aanzien van de genoemde thema’s te onderbouwen. Hoe werd er in de Bijbel gedatet? Is de Bijbel alleen pro-huwelijk en erkent het geen alternatieve samenlevingsvormen? Hoe als kerk omgaan met samenwonenden die ingezegend willen worden? En zelfbevrediging… heeft de Bijbel daar überhaupt wel een standpunt over?’

Liefde en seks zijn door de eeuwen heen heikele thema’s geweest in de kerk, en dat is vandaag de dag niet anders. “Het wordt tijd om open over deze thema’s te spreken. Vaak genoeg is gesprek hierover niet mogelijk. Er zijn wel diverse meningen, maar die zijn meestal meer gevoelsmatig dan werkelijk bijbels onderbouwd”, aldus Noordermeer, die eerder boeken schreef over de voedselwetten uit Leviticus (De hemelse voedselbank) en de rol en toepasselijkheid van de Thora in de moderne kerk (Vrij van de Wet?). 

Open-minded

Aanleiding voor het boek was een brochure die Noordermeer ooit schreef voor haar lokale gemeente over samenwonen, echtscheiding, seks en homofilie. Toen merkte ze al dat het om gevoelige thematiek gaat, mede afhankelijk van de christelijke achtergrond en kerkstroming. “Al snel merkte ik dat het lastig was om objectief bijbelonderzoek te doen als je verbonden bent aan een denominatie. Ik wilde open-minded zijn en niet toewerken naar een acceptabele uitkomst.” 

Het werd het begin van een onderzoek dat zeven jaar heeft geduurd. “Het moest rijpen. Wat een groot moment als het boek dan eindelijk klaar is: zoveel werk, zoveel passie, op 218 pagina’s!”

Haar wens is dat de lezer een “juist begrip krijgt over deze thema’s vanuit de Bijbel en dat daardoor onze houding en relatiecultuur een switch kan maken.” 

Wees de eerste die reageert op "Nieuw boek Esther Noordermeer: De hemelse relatiecoach"

Geef een reactie