Oproep: Help Joodse gemeenschap tijdens Chanoeka

De Chanoekia wordt aangestoken. Beeld: Jewish Center Utrecht

UTRECHT | De organisatie van de jaarlijkse openbare Chanoeka-viering in Utrecht is “dringend opzoek naar vrijwilligers”. 

“Wij zoeken mensen die willen bidden voor de veiligheid en de juiste mensen om te helpen”, aldus Yo’el Kapteijn, een van de initiatiefnemers van de Chanoeka-viering. Er worden mensen gezocht voor de opbouw en het opruimen van de locatie. Ook giften zijn welkom om de viering te realiseren. Daarnaast worden mensen gezocht die donderdagavond 29 december willen promoten, filmen of fotograferen.

“Ook zouden we graag gratis lampjes willen uitdelen dit jaar, om zo het licht van G’d te verspreiden in deze donkere dagen”, zegt Kapteijn.

Chabad Utrecht organiseert jaarlijks een openbare viering van Chanoeka, het Joodse feest van het licht. De samenkomst vindt plaats op het plein achter het stadhuis, in de Korte Minrebroederstraat.

Rabbijn Aryeh Leib Heintz uit Utrecht ziet het achtdaagse feest Chanoeka als “een symbool van religieuze vrijheid voor alle volkeren. Daarom willen we alle inwoners van Utrecht van harte uitnodigen om Chanoeka met ons mee te vieren.” Rabbijn Heintz leidt de viering die begint om 19.00 uur en een klein uur zal duren. Ook christenen uit verschillende kerken zijn betrokken bij de organisatie van de avond of komen als bezoeker.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie mailen naar bracha.hashem@gmail.com

Geef een reactie