Oproep steunen kibboets Nachal Oz

Ondersteun een kibboets waar de wapens omgesmeed waren tot ploegscharen, maar nu beschadigd – Een open brief van St. Dordts Joods Overleg.

Van diverse kanten werd mij (Bertie Rodrigues, red.) gevraagd of we iets kunnen doen voor Israël.

Ik denk dat iedereen in shock is bij het zien van de verschrikkelijke beelden.

Het doet zoveel pijn als je ziet dat kleine kinderen, vastgebonden, verbrand en geëxecuteerd worden, hele gezinnen uit hun huizen worden gesleept, oude mensen bespuugd, bespot en rondgereden. En dan de verwoestingen …..

Het prachtige Israël waar we dachten veilig te zijn is overvallen door moordende terroristen die niets en niemand spaarden.

We kunnen er niet naar toe om te helpen, maar niets doen is geen optie.

Aan de rand van de Gazastrook ligt een kleine kibboets Nachal Oz, dat vroeger een militaire basis was. De wapens zijn omgesmeed tot ploegscharen, nu wordt er landbouw bedreven. Maar deze kibboets is enorm beschadigd.

Stichting Dordts Joods Overleg wil samen met het Genootschap Nederland Israël, deze kibboets financieel gaan ondersteunen. We roepen onze vrienden en iedereen die Israël wil helpen op, om de Israëliërs te laten merken dat zij er niet alleen voor staan.

Je kunt doneren op het rekeningnummer van onze stichting onder vermelding van donatie Nachal OZ.

Op deze manier kunnen we onze betrokkenheid aan Israël en aan alle slachtoffers tonen.

De hulp komt rechtstreeks ten goede aan de getroffen kibboets. Een van onze bestuursleden is namelijk ook bestuurslid van het Genootschap Nederland Israël en is bekend met deze kibboets en met haar bewoners die zij persoonlijk kent, en waaraan zij onze bijdragen direct kan doen toekomen.

Onze, nog jonge stichting, doneert om te beginnen een bedrag van €250,00 en wij hopen, mede met jullie bijdragen, een veelvoud daarvan te kunnen overmaken.

Lieve groet namens Stichting Dordts Overleg.
Bertie Rodrigues & Jan Troost (e-mail)

NL18INGB 0102 3367 33 tnv Stichting Dordts Joods Overleg

Wees de eerste die reageert op "Oproep steunen kibboets Nachal Oz"

Geef een reactie