PERSBERICHT Joods-christelijk nieuwsplatform van start

EDE- Na een jaar proefdraaien op social media gaat het joods-christelijke platform MessiaNieuws vrijdag definitief de lucht in. De kersverse nieuwswebsite, MessiaNieuws.nl, wil alle actualiteiten ‘op joods-christelijk gebied’ bijhouden. 

MessiaNieuws zal zich met name richten op de relatie tussen kerk, Israël en het Joodse volk. “Er gebeurt ontzettend veel in de christelijke wereld wat betreft jodendom in de breedste zin van het woord. Christenzionisme, joodse feesten en gebruiken, maar ook de vervangingstheologie zijn thema’s waar vrijwel alle denominaties in meer of mindere mate mee worstelen”, aldus journalist en initiatiefnemer Vincent Lengkeek. Anderzijds is volgens hem de joodse gemeenschap in Nederland zich aan het heroriënteren op de rol van de kerk en het christendom.

Een belangrijk uitgangspunt voor het medium is de journalistieke onafhankelijkheid, aldus Lengkeek. “De redactie is bewust divers samengesteld en moet de kwaliteit van de artikelen waarborgen.” Op de website zullen naast het laatste nieuws dagelijks blogs, interviews en recensies verschijnen. Onder meer journalist Michiel Steenwinkel – lid van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), messiaans schrijver en spreker Kees Bloed en de in Israël woonachtige Tobias Strijker zijn verbonden aan MessiaNieuws.

Het is hoog tijd dat we als christenen onze schuld belijden en eens gaan leren van en luisteren naar onze oudste broer

Ook vanuit joodse hoek is er enige interesse en betrokkenheid, hetzij voorzichtig. “Dat zegt iets over het wantrouwen dat vaak leeft onder joden jegens christenen, vanwege de bloedige kerkgeschiedenis en de nog altijd actieve zendingsdrang van christenen. Het is hoog tijd dat we als christenen onze schuld belijden en eens gaan leren van en luisteren naar onze oudste broer, in plaats van hem te ‘bekeren’. Begrip, toenadering en onderwijs zijn dan ook de belangrijkste pijlers van het platform.”

MessiaNieuws stelt zich als constructief-journalistiek doel om middels onafhankelijke berichtgeving joden en christenen met elkaar te verbinden. Het digitale platform wordt vrijdag gelanceerd en wil in de toekomst ook video’s maken en joods-christelijke bijeenkomsten organiseren. Tevens sponsort MessiaNieuws het joods-christelijke voetbalteam Kadima.

Wees de eerste die reageert op "PERSBERICHT Joods-christelijk nieuwsplatform van start"

Geef een reactie