Rollen omgedraaid bij Tlaib’s plan, Israël te veroordelen

Foto: Levi Zoutendijk

De vijandige Amerikaanse volksvertegenwoordiger Rashida Tlaib overspeelde haar hand, toen ze proberen om Israël wreed en onderdrukkend te laten lijken. Tot haar verrassing kreeg ze zomaar toestemming om haar oude oma te bezoeken – maar ze weigerde te gaan.

Nadat het Amerikaanse democratische parlementslid. Rashida Tlaib niet werd toegelaten in Israël wegens haar verklaarde bedoelingen om steun te verkrijgen voor anti-Israëlische boycots, diende zij een verzoek in om haar 90 jaar oude grootmoeder te bezoeken, die in de Palestijnse gebieden dichtbij de rand van Jeruzalem woont.
Aryeh Deri, de ultraorthodoxe Israëlische minister van Binnenlandse Zaken, stuurde de islamitische functionaris onmiddellijk toestemming om te komen en zo lang ze wil haar bejaarde grootmoeder te bezoeken.

Maar toen veranderde Tlaib plotseling van gedachten en zei dat ze uiteindelijk niet ‘onder deze onderdrukkende omstandigheden’ Israël zou binnengaan.

‘Mij het zwijgen opleggen en mij behandelen als een crimineel is niet wat zij [de grootmoeder] voor mij wil’, tweette de democrate uit Michigan. ‘Het zou een deel van mij doden. Ik heb besloten dat het bezoeken van mijn grootmoeder onder deze onderdrukkende omstandigheden tegen alles ingaat waarin ik geloof – bestrijden van racisme, onder­drukking en onrecht­vaardig­heid’.

Vanwege haar haat tegen Israël was Tlaib er zeker van dat Israël haar verzoek, om haar grootmoeder te bezoeken, zou afwijzen, en wilde de weigering van haar ‘humanitaire’ oproep gebruiken om de wereld de ‘onmenselijkheid en onrechtvaardigheid’ te laten zien van wat zij ‘ Israëls onderdrukkende regime’ noemt. Maar haar cynische poging om Israël in een verdere antisemitische nepnieuws-affaire te lokken, keerde zich tegen haar toen de orthodox-Joodse minister haar met open armen verwelkomde om bij haar grootmoeder te zijn.

Nu lijkt het erop dat Tlaib Israël meer haat dan zij haar bejaarde grootmoeder liefheeft.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   18-08-2019
Auteur:   David Lazarus
Website: http://www.israeltoday.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Rollen omgedraaid bij Tlaib’s plan, Israël te veroordelen"

Geef een reactie