Steekaanval verhinderd en opeenvolgende rellen in Judea & Samaria neergeslagen

Foto: Levi Zoutendijk

Terwijl alle ogen de afgelopen weken en dagen gericht waren (en nog zijn) op de ontwikkelingen in de Gazastrook, zou men haast vergeten dat het ook al maanden onrustig is in Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever.

Zo werd vandaag een steekaanval ternauwernood verijdeld die plaatsvond op Route 60 nabij het Arabische dorp Hawara, in het gebied van Shechem (Nabloes) in Samaria.

Volgens getuigen trok een moslimterrorist plots de deur open van een privéwaqen en probeerde een Israëlisch meisje op de passagiersstoel te steken, maar hij werd prompt door de bestuurder van de wagen neergeschoten (plaatje bovenaan).

De terrorist werd in ernstige toestand overgebracht naar het dichtst bijzijnde ziekenhuis maar stierf later aan zijn verwondingen. Niemand anders raakte gewond.

Meer rellen
Gisteren braken er gewelddadige rellen uit aan de controlepost van Qalandiya, na de begrafenis van een moslimterrorist die tijdens een terrorismebestrijdingsoperatie in Kafr’ Aqab, de meest noordelijke Arabische wijk van Oost-Jeruzalem, werd neergeschoten en geëlimineerd. Enorm feestelijk geweervuur ​​gemeld tijdens de processie.

Honderden terreur-sympathisanten die de begrafenis hadden bijgewoond, begonnen vervolgens met stenen en brandbommen te gooien naar de Israëlische ordediensten en soldaten nabij het controlepunt Qalandiya, dat onmiddellijk in beide richtingen werd afgesloten. Volgens Arabische rapporten werd tijdens de rellen een islamitische tienerterrorist gewond toen hij een rubberen kogel tegen het hoofd kreeg.

De daaropvolgende nacht braken er opnieuw gewelddadige rellen uit elkaar tijdens een andere terrorismebestrijdingsoperatie in Kafr’ Aqab. Moslimterroristen gooiden stenen en explosieven naar de soldaten en de grenspolitie, die reageerden met vuur. Een moslimterrorist werd neergeschoten en geëlimineerd en drie anderen raakten gewond, één kritisch, tijdens de terreuraanslag.

De IDF arresteerde 12 islamitische terroristen ’s nachts in Judea en Samaria, die gezocht werden voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddadigheden gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel. De terroristen werden overgedragen aan veiligheidsagentschappen voor verdere ondervraging en onderzoek.

Dit bericht verscheen voor het eerst op brabos.com

Wees de eerste die reageert op "Steekaanval verhinderd en opeenvolgende rellen in Judea & Samaria neergeslagen"

Geef een reactie