Update Midden-Oosten: Brexit drama toont antisemitisme Corbyn, meeste gedode Palestijnen hadden banden met Hamas en dreiging Iran, Syrië en Hezbollah houdt aan

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in Israël en het Midden-Oosten.

* Brexit drama toont antisemitisme van Labour-leider Corbyn 
Nadat het Brexit plan van de Britse premier Theresa May was verworpen, wilde zij overleg met alle politieke leiders, in een uiterste poging om uit de politieke impasse te komen. Labour-leider Corbyn ging niet in op het verzoek van May, maar had wel tijd voor overleg met vertegenwoordigers van de terreurorganisaties Hamas en Hezbollah.

In 2015 noemde hij de terroristen van beide organisaties ‘mijn vrienden’. ‘Het was voor mij een eer hen te ontmoeten,’ voegde hij eraan toe. Al jaren staat Corbyn zeer kritisch tegenover Israel. De meeste Britse Joden beschouwen hem als een antisemiet, wat hij overigens ontkent. (Bron: World Israel News)

Laten we voor hem bidden, dat hij tot inkeer komt en Israel zal gaan steunen.

* Meeste gedode Palestijnen bij Gaza-protesten hadden banden met Hamas
Sinds 30 maart 2018, het begin van Palestijnse protesten bij de grens tussen Israel en Gaza, zijn 187 Palestijnen gedood. De beschuldigende vinger werd nogal eens naar Israel gewezen. Onschuldige demonstranten zouden door Israel zijn gedood. Nu blijkt echter dan 150 van de 187 gedode Palestijnen banden hadden met Hamas en andere terroristische organisaties. Van deze 150 waren er 45 lid van de militaire tak van Hamas.

Het Israëlische leger heeft altijd al gemeld dat het alleen gericht schoot op strijders die zelf gewapend waren, bommen plaatsten, granaten wierpen, of op een andere manier een directe bedreiging vormden. (Bron: Intelligence and Terrorism Information Center)

* Dreiging Iran, Syrië en Hezbollah

Vanwege toenemende dreiging heeft Israel ook in het centrum van het land het raketafweersysteem Iron Dome opgesteld. Deze week dreigde Syrië aanvallen uit te gaan voeren op vliegveld Ben Goerion bij Tel Aviv. Eerder schoten Iraanse troepen raketten af op de Golan Hoogte, waarna Israel zware aanvallen uitvoerde op Iraanse legerbases in Syrië.

En vanuit Iran kwamen weer dreigende woorden over de op handen zijnde totale vernietiging van Israel. Laten we de Heere blijven bidden om de vrede voor Jeruzalem.

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: Brexit drama toont antisemitisme Corbyn, meeste gedode Palestijnen hadden banden met Hamas en dreiging Iran, Syrië en Hezbollah houdt aan"

Geef een reactie