Update Midden-Oosten: honderden Zuid-Koreaanse christenen op bezoek in Israel, Airbnb boycot deel van Israel, en meer

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in Israël en het Midden-Oosten.

Honderden Zuid-Koreaanse christenen op bezoek in Israel

Ongeveer 270 Zuid-Koreaanse christenen van de Yoido Full Gospel Church waren onlangs in Israel om er te bidden voor de vrede van Jeruzalem. Deze kerk telt meer dan een half miljoen leden en is daarmee de grootste kerk op aarde.
Eén van de voorgangers van deze kerk, dr. Young Hoon Lee, beseft het belang van Israel en heeft oog voor Gods plan met Zijn volk. Vanaf het moment dat hij in 2008 voorganger in deze kerk werd, bad hij vaak voor de vrede van Jeruzalem.

Aan het begin van deze maand was hij een aantal dagen in Israel, met gemeenteleden, leiders van de gemeente en zakenmensen. Niet om de zogenaamde heilige plaatsen te bezoeken, maar om te bidden voor Israel en voor Jeruzalem. In het Ramat Rachel Hotel in Jeruzalem werd een gebedsbijeenkomst gehouden, waarbij veel leiders van Messiaanse gemeenten aanwezig waren.

Ook ging de groep Zuid-Koreaanse christenen naar de Olijfberg, waar zij de straten een schoonmaakbeurt gaven, waarna ze ook daar in gebed gingen. Voorganger Young Hoon Lee is van plan elk jaar met een grote groep gelovigen uit zijn gemeente naar Israel te komen om er te bidden voor het land, voor Jeruzalem en voor het Joodse volk. (Bron: Kehila News)

Airbnb boycot deel van Israel

Airbnb, het huizenverhuurplatform, boycot Joodse verhuurders op de Westelijke Jordaanoever. Enkele dagen geleden meldde Airbnb dat circa 200 huizen van de website zullen worden verwijderd. De jarenlange campagne van de anti-Israëlische BDS-beweging (boycot, desinvesteringen, sancties) heeft kennelijk effect gehad.

Het zijn uitsluitend de huizen van Joodse bewoners op de Westelijke Jordaanoever die worden verwijderd. Huizen van Arabische bewoners in het gebied blijven wel gewoon te huur.
De Israëlische politiek reageert – terecht – verontwaardigd en spreekt over duidelijk antisemitisme. Er wordt van diverse kanten al opgeroepen geen huizen meer via Airbnb te huren zolang deze beslissing niet wordt teruggedraaid.

Amerika neemt heft in handen boven Syrië

Volgens een bericht op debka.com is Amerika afgelopen week totaal onverwacht gestart met permanente verkenningsvluchten boven Syrië, 24 uur per dag. Dit lijkt een zogenaamde ‘gamechanger’ te zijn, een ontwikkeling die de bestaande verhoudingen plotseling en drastisch verandert. Hiermee neemt Amerika met één strategische zet het heft in handen. Iran, Syrië, Turkije en Rusland zullen deze ontwikkeling als een nederlaag ervaren. Voor Israel is dit echter een gunstige ontwikkeling. Het wordt nu gemakkelijker om Iraanse wapentransporten voor Hezbollah te vernietigen. Amerika heeft vooralsnog geen angst voor de door Rusland aan Syrië geleverde geavanceerde SS-300 afweerraketten, omdat die voor januari niet operationeel zullen zijn.

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: honderden Zuid-Koreaanse christenen op bezoek in Israel, Airbnb boycot deel van Israel, en meer"

Geef een reactie