Update Midden-Oosten: Israël werkt steeds meer samen met buurlanden, Iran weigert hulp en ‘verloren stammen’ keren terug

Rembrandt

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week uit het Midden-Oosten.

Saoedi-Arabië: de nieuwe partner van Israël

Zonder dat we er veel over horen in het nieuws, vinden er zeer opmerkelijke ontwikkelingen plaats in het Midden-Oosten. Uit tal van berichten die ik ontvang en die ik lees op diverse – volgens mij – betrouwbare websites, maak ik op dat Israël, Saoedi-Arabië, Egypte en Jordanië steeds intensiever gaan samenwerken. Ik meldde dit vorige week ook al. Met name de samenwerking tussen Saoedi-Arabië en Israël is opmerkelijk. Deze ontwikkeling wordt – op de achtergrond – krachtig gesteund door Amerika.

Gezamenlijk richt deze nieuwe coalitie zich tegen Iran en de terreurorganisatie Hezbollah in Libanon. Er wordt al serieus rekening gehouden met een militair conflict om de dreiging van Hezbollah en Iran te stoppen.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuw vredesplan. Op de Libanese website Al-Akhbar verschenen al details van dat vredesplan, hoewel het maar de vraag is of die informatie wel betrouwbaar is.
Uit die informatie blijkt dat Palestijnse vluchtelingen buiten Israël zullen worden gehuisvest in hun land van herkomst, dat Jeruzalem een internationale status krijgt en dat Israël en Saoedi-Arabië gaan samenwerken tegen Iran. Saoedi-Arabië zet zich momenteel in om andere Arabische landen mee te krijgen in dit plan en hen voor te houden dat ze enorm kunnen profiteren van samenwerking met Israël.

Iran weigert Israëlische hulp

Het grensgebied van Iran en Irak werd kortgeleden getroffen door een krachtige aardbeving, waarbij 540 doden vielen en 8000 gewonden. Het aanbod van Israël aan Iran om humanitaire hulp te verlenen aan de getroffenen, werd onmiddellijk geweigerd door het Iraanse regime. Premier Netanyahu merkte na de weigering op: ‘We hebben niets tegen het Iraanse volk, maar wel tegen het regime. Maar onze menselijkheid is sterker dan hun haat. Israël zal een licht voor de volken blijven.’ (Bron: Breaking Israel News)

Warm welkom aan 231 immigranten van twee ‘verloren stammen’


De groep Ethiopische Joden die op 16 november jl. aankwam op vliegveld Ben Gurion.

Afgelopen week kwamen 231 immigranten van twee zogenaamde ‘verloren’ stammen aan het vliegveld Ben Gurion bij Tel Aviv: 162 nakomelingen van de stam van Manasse uit India en 69 mensen van de stam Dan uit Ethiopië. Op het vliegveld werden ze welkom geheten door honderden mensen van hun stam die al eerder waren aangekomen in Israël.
De afgelopen 15 jaar zijn al 1500 Joden uit India aangekomen in Israël. Nog 7000 wachten er in India om ook te emigreren. In Ethiopië wachten nog 9000 mensen op vertrek naar Israël. God brengt Zijn volk thuis. (Bron: Times of Israel)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: Israël werkt steeds meer samen met buurlanden, Iran weigert hulp en ‘verloren stammen’ keren terug"

Geef een reactie