Joodse vrouw vindt de Messias

Rembrandt

TEL AVIV | Tijdens een familiereünie zag Leah direct dat er iets was gebeurd met Mirjam. Ze was anders, vol van vrede en er was ook iets van vreugde en blijdschap in haar.

Mirjam had Jezus (Yeshua) leren kennen. Ze vertelde Leah dat Hij haar leven totaal had veranderd en dat ze zou bidden dat ook Leah tot geloof in Hem zou komen.

Leah’s ouders emigreerden enkele jaren na de onafhankelijkheid (1948) vanuit Marokko naar Israël. De Marokkaanse Joden vormen één van de grootste groepen immigranten in Israël. Zestig jaar geleden werd Leah in Tel Aviv geboren, in een zeer traditionele Joodse familie. Haar huwelijk liep na enkele jaren uit op een scheiding. Haar twee kinderen voedde ze helemaal alleen op. Daar kwam nog bij dat ze verslaafd raakte aan sigaretten en altijd maar liep te hoesten.

Tot jaloersheid verwekt

Heel af en toe ging Leah naar een messiasbelijdende gemeente in Tel Aviv. Daar werd ze altijd warm onthaald. Ze bemerkte het geloof van de gemeenteleden en ook hun levenswaarden, die haar een beetje jaloers maakte op hen. Ze werd geraakt door het onderwijs in de gemeente over de ernst van de zonde, over vergeving van de zonde, over de liefde van God, bekering en vrijheid. Ze begon er vragen over te stellen.

Nu Leah haar vroegere vriendin Mirjam weer had ontmoet, begonnen ze verschillende keren per week samen Bijbelstudie te doen. Ze keken ook naar christelijke films. Dit leidde er toe dat ze samen op de knieën gingen. Mirjam bad voor Leah, dat ze haar leven in handen van Jezus zou geven. Zo kwam Leah tot geloof in Jezus. Een Joodse vrouw, met een Sefardische achtergrond (Joden uit Arabische landen en Jemen), die de Heere Jezus leerde kennen.

Veel Joden met een Sefardische achtergrond komen – menselijkerwijs gesproken – heel moeilijk tot geloof in de Heere Jezus. In de 15e eeuw werden ze uit Spanje verbannen naar islamitische landen, omdat ze weigerden zich te bekeren tot het politieke katholicisme.

Het strand bij Jaffa

Enige tijd later vertelde Leah in de gemeente dat ze een droom had gehad, waarin ze onderging in het water. Ze besefte dat ze zich moest laten dopen. Na een studie in de gemeente over de fundamenten van het geloof en de betekenis van de doop werd ze gedoopt in de zee, aan het strand van Jaffa, de plaats waar ze ook was opgegroeid. Het was een buitengewoon bijzonder moment. Na de doop werd God gedankt, geloofd en geprezen. En Leah vertelde dat er blijdschap en vreugde in haar leven is gekomen.
Vanuit de gemeente wordt gevraagd om gebed voor Leah, dat ze definitief zal kunnen stoppen met roken en dat haar hoestbuien zullen stoppen.

Leah is een gefingeerde naam. Dit artikel is vertaald van Charisma News.

Wees de eerste die reageert op "Joodse vrouw vindt de Messias"

Geef een reactie