Update Midden-Oosten: Palestijnen misbruiken ambulance, Europa spreekt zich uit over Oost-Jeruzalem, twee gezichten van Turkije en meer

Rembrandt

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in het Midden-Oosten.

Palestijnen misbruiken ambulance tijdens geweld in Ramallah

De bewuste ambulance. (Foto: IDF)

Via bijgaande link kunt u zien hoe gemaskerde Palestijnen een ambulance misbruiken om geweld te gebruiken tegen het Israëlische leger. Zover ik kan nagaan kreeg deze schandalige actie wereldwijd nergens aandacht. Het is alsof de wereld de Palestijnen de handen boven het hoofd houdt.

U kunt de video zien door te klikken op de link ‘Ambulance’.
Het gebeurt trouwens vaker dat gewapende Palestijnse terroristen zich verstoppen in ambulances, om zo aanslagen op Joden te plegen. (Bron video: IDF)

Europa wil Oost-Jeruzalem aan Palestijnen geven

De buitenlandchef van de Europese Unie, Frederica Mogherini, heeft deze week aan de Palestijnen de garantie gegeven dat de EU de deling van Jeruzalem blijft steunen, zodat Oost-Jeruzalem de hoofdstad van een Palestijnse staat zal worden.

Ze berispte de Israëlische premier Netanyahu. ‘U kent het standpunt van de EU. Wij geloven dat de enige realistische oplossing voor het conflict tussen Israel en Palestina gebaseerd moet zijn op twee staten, met Jeruzalem als hoofdstad van beide staten,’ citeerde de Jeruzalem Post haar.

Ik zie uit naar de dag dat Nederland zich distantieert van zulke uitspraken.

Israel valt Iraanse doelen aan in Syrië

De Koeweitse krant Al-Jarida meldt vandaag dat Israel de afgelopen jaren verscheidene aanvallen heeft uitgevoerd op Iraanse militaire doelen in Syrië. Voor het oog betrof het Syrische industriële complexen, terwijl het in werkelijkheid Iraanse militaire complexen waren. (Bron: Jerusalem Post)

De twee gezichten van Turkije

In het openbaar keert Turkije zich fel tegen Israel. Afgelopen zondag organiseerde Turkije, samen met Iran, een conferentie met diverse andere Arabische landen, waar Israel krachtig werd veroordeeld, evenals de beslissing van Amerika om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israel. De Turkse president Erdogan waarschuwde alle Joden in Jeruzalem, dat geen boom hen zou beschermen om zich achter te verbergen.

Maar als het over geld verdienen gaat, doet Turkije graag handel met Israel. De Israëlische minister Katz van het departement van Inlichtingen, meldt dat 25 procent van de handel van Turkije met de Golfstaten plaatsvindt via de Israëlische haven Haifa. Verder gaf hij aan dat de Turkse vliegmaatschappij Turkisch Airlines het vaakst vliegt op Ben Gurion Airport van alle buitenlandse vliegmaatschappijen. Van de totale Jordaanse export gaat twintig procent via de haven van Haifa, aldus Katz.

Toenemend antisemitisme onder moslimvluchtelingen in Duitsland

‘Antisemitisme onder moslimvluchtelingen in Duitsland neemt snel toe en vereist urgente aandacht,’ aldus het Amerikaans-Joodse Ramer Instituut voor Duits-Joodse betrekkingen in Berlijn. Het rapport verscheen afgelopen week, juist tijdens vijandige anti-Israel en anti-Amerika demonstraties in de Duitse hoofdstad, waarbij Israëlische vlaggen werden verbrand en leuzen werden gescandeerd tegen Israel en tegen Amerika. (Bron: JTA)

Messiasbelijdende gemeenschap in Dimona opent gemeenschapshuis weer

Na heftige protesten van ultraorthodoxe Joden tegen de Messiasbelijdende gemeenschap in Dimona, wat ertoe leidde dat ze hun nieuwe gemeenschapshuis sloten, is de rust weer teruggekeerd. Steeds vaker is het gemeenschapshuis weer open. Laten we bidden dat de Heere de Messiasbelijdende gemeenschap voor deze stad tot zegen stelt.

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

1 reactieop"Update Midden-Oosten: Palestijnen misbruiken ambulance, Europa spreekt zich uit over Oost-Jeruzalem, twee gezichten van Turkije en meer"

  1. Leuk stukje over turkije ik zal het even delen.

Geef een reactie