Update Midden-Oosten: studenten beboet om Israëlische vlag, Egypte roept Palestijnen op Trump-besluit te accepteren, 358 miljoen dollar naar Palestijnse terroristen, en meer

Rembrandt

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in het Midden-Oosten.

Joodse studenten in Oostenrijk beboet voor zwaaien met een Israëlische vlag

Joodse studenten die enkele weken geleden met een Israëlische vlag zwaaiden bij een antisemitische pro-Palestijnse demonstratie in het Oostenrijkse Wenen, werden opgepakt door de politie en kregen een geldboete van 100 euro elk. Tijdens die demonstratie klonken leuzen als ‘Dood aan de Joden’, en wapperden tientallen Palestijnse en Hezbollah vlaggen. Degenen die deze leuzen scandeerden en met deze vlaggen zwaaiden, kregen geen boete. Walgelijk!
Adam Geiger, één van Joodse studenten, vertelt dat zij werden aangevallen door pro-Palestijnse demonstranten. ‘De politie arresteerde niet degenen die ons aanvielen, maar ons.’ (Bron: World Israel News Staff)

Jeruzalem: steen des aanstoots

Jeruzalem wordt steeds meer de steen des aanstoots waarover Zacharia 12 spreekt. Landen spreken zich uit, vóór of tegen heel Jeruzalem als hoofdstad van Israel.

‘Ik zal Jeruzalem maken tot een steen die moeilijk te tillen is voor al de volken,’ zegt de Heere in Zacharia 12:3.

‘Allen die hem optillen, zullen zichzelf zeker diepe sneden toebrengen.’

Deze woorden zijn duidelijk, de consequenties van de houding van de volken tegenover Jeruzalem ook. Laten we blijven bidden om vrede voor Jeruzalem (Psalm 122:6). Vrede, shalom, die werkelijkheid zal worden bij de wederkomst van de Heere Jezus, de Vredevorst.

Egypte roept Palestijnen op de Jeruzalem-erkenning door Trump te accepteren

Hoewel Egypte publiekelijk afstand neemt van de erkenning door de Amerikaanse president Donald Trump dat Jeruzalem de hoofdstad van Israel is, dringt Egypte er bij de Palestijnen op aan toch deze erkenning van Trump te accepteren. De Egyptische legerofficier kapitein Ashraf al-Kholi stelt dat wanneer de Palestijnen een eigen onafhankelijke staat willen, ze bereid moeten zijn om Ramallah te accepteren als hun hoofdstad en hun claim op Oost-Jeruzalem moeten opgeven. (Bron: Israel Today)

Engeland wil Oost-Jeruzalem stelen van Israel

Deze week was het de Engelse minister Boris Johnson van Buitenlandse Zaken die openlijk zijn steun uitsprak voor een Palestijnse staat op het grondgebied van Judea en Samaria, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. ‘Jeruzalem moet worden verdeeld tussen Israel en de Palestijnen,’ aldus Johnson.

358 miljoen dollar betaald aan Palestijnse terroristen

Volgens het Israëlische ministerie van Defensie heeft de Palestijnse Autoriteit het afgelopen jaar 358 miljoen dollar betaald aan terroristen en hun families. Dit is maar liefst 7 procent van het totale budget.
Terroristen die levenslang in Israëlische gevangenissen zitten vanwege aanslagen in Israel krijgen 2900 dollar per maand. Palestijnen die drie tot vijf jaar in het gevang zitten ontvangen 580 dollar per maand. Ook families van Palestijnse terroristen die bij aanslagen omgekomen zijn, krijgen een forse maandelijkse betaling.
Volgens Avigdor Lieberman, de Israëlische minister van Defensie, stimuleert de Palestijnse Autoriteit hiermee de terreur tegen Israel. ‘Het is onze taak dit te stoppen.’ (Bron: Israel Hayom)

‘Nederland zal strijden tegen antisemitisme en tegen de BDS-beweging’

De afgelopen week bracht onze minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken een bezoek aan Israel. ‘Nederland zal zich krachtig inzetten tegen het antisemitisme en tegen de BDS-beweging,’ aldus Zijlstra. BDS staat voor het boycotten, discrimineren van en het opleggen van sancties aan Israel.

Zijlstra ontmoette onder meer premier Benjamin Netanyahu, president Reuven Rivlin, de Palestijnse leidsman Mahmoud Abbas en diverse andere Arabische vertegenwoordigers. De minister sprak zich uit voor een tweestatenoplossing. Ook bezocht hij een vrachtwagenscanner die bijdraagt aan de import van producten naar de Westbank vanuit Jordanië. ‘Nederland doneerde de scanner; voor de Palestijnse economie, en voor de Israëlische veiligheid. Goed te horen dat beide partijen, de Israëliërs en de Palestijnen, er blij mee zijn’, meldt hij op Twitter.

(Bron: United with Israel Staff)

Vreselijke moord op Joodse vader van zes kinderen

Deze week werd in Samaria de 35-jarige rabbijn Raziel Shevach, vader van zes kinderen, in zijn auto doodgeschoten door Palestijnse terroristen. Hoewel hij nog zelf hulp kon inroepen, overleefde hij de aanslag niet. De oudste van de zes kinderen is tien jaar, de jongste nog maar 10 maanden. Laten we bidden voor zijn vrouw en zes kinderen. De Palestijnse organisatie Hamas noemt de moord een ‘heroïsche daad’. Bizar. (Bron: Jpost)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: studenten beboet om Israëlische vlag, Egypte roept Palestijnen op Trump-besluit te accepteren, 358 miljoen dollar naar Palestijnse terroristen, en meer"

Geef een reactie