Update Midden-Oosten: in een week tijd drie ambassades naar Jeruzalem, Israël zoekt de Messias, vliegers van kinderen met vredeswensen

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in het Midden-Oosten.

In een week tijd drie ambassades naar Jeruzalem

Afgelopen maandag was het zover. De Amerikaanse ambassade in Jeruzalem werd officieel geopend. Het was een zeer feestelijke gebeurtenis. Een paar dagen later werd in Jeruzalem de ambassade van Guatemala geopend en komende week zal ook de ambassade van Paraquay zijn deuren openen in Jeruzalem, later wellicht gevolgd door Honduras.

Ik zie uit naar de dag dat ook de Nederlandse ambassade in Israel zal worden verplaatst naar Jeruzalem.

Op zoek naar de Messias

Met name de inwoners van het noorden van Israel beleefden de afgelopen weken een spannende tijd. Schuilkelders werden voor het eerst in lange tijd geopend. Iraanse raketten werden vanuit Syrië afgevuurd op Israel, waarna Israel krachtig terugsloeg. Er is haat tegen Israel. Iran, Hamas en Hezbollah willen Israel het liefst zo snel mogelijk vernietigen.

‘Laat onze focus gericht zijn op de echte reden hiervoor,’ schrijft de Messiasbelijdende Carolyn Margolin-Hyde op Kehilah News. ‘Wij, het Joodse volk, hebben God niet gevolgd, maar hebben ons vertrouwen gesteld op ons leger, op Amerika, op politieke oplossingen. We hebben ons niet bekeerd tot de God van Israel. Daarom gebruikt Hij dit allemaal voor Zijn glorie. Dat is het goede nieuws. Er is een dieper wordende honger naar de waarheid onder de Israëli’s. Ik geloof dat velen zullen zoeken en de Messias zullen vinden, ook door dromen en visioenen als te midden van angst voor oorlog er een plaats van vrede is in de tegenwoordigheid van God.’

Israëlische vliegers met vredeswensen

Terwijl de Palestijnen brandende vliegers vanuit Gaza de grens over sturen, om zoveel mogelijk schade aan landbouwgewassen in Israel aan te richten, deden Israëlische kinderen deze week precies het tegenovergestelde. Kinderen van kibboets Sa’ad, tegen de grens met Gaza aan, lieten afgelopen dinsdag 250 vliegers met vredesboodschappen de grens overvliegen naar Gaza.

Elk jaar wordt in deze kibboets een speciale ceremonie gehouden ter gelegenheid van Bikkurim (Shavuot, het Wekenfeest, feest van de Eerstelingen – de dag waarop de Heilige Geest werd uitgestort). Dit jaar is dat gelijktijdig, wat een zeldzaamheid is, met ons Pinksterfeest.

In deze kibboets is al veel schade aangericht door de brandende vliegers die vanuit Gaza op de graanvelden terechtkwamen en de gewassen in brand zette.

Leden van de kibboets melden: ‘Veel van ons graan is verbrand. Wij besloten dat wij tegenover hun vliegers van haat, vliegers van liefde en vrede terug wilden sturen. Ze verzamelden zich met de kinderen van de kibboets op zo’n afgebrand korenveld. De kinderen tekenden boodschappen van vrede voor de Palestijnen op de vliegers, voordat ze hen op lieten stijgen. Wij willen hier in vrede leven, we willen hier niet weg.’

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: in een week tijd drie ambassades naar Jeruzalem, Israël zoekt de Messias, vliegers van kinderen met vredeswensen"

Geef een reactie