Volg Israël-lezingen ‘eenvoudig vanuit huis’

CIS-voorzitter Jacco Overeem in de Oude Stad.

NIJKERK | Christenen voor Israël zendt komende zaterdag 15 oktober live twee gratis lezingen uit. De predikanten Jacco Overeem en Berry Haverkamp zullen respectievelijk spreken over ‘Israëlmoeheid’ en het Loofhuttenfeest, dat zondagavond begint. 

De Israël-stichting wil met de videocursussen mensen “eenvoudig vanuit huis” meer over Israël laten leren. Dit najaar is het inmiddels de achtste keer dat Christenen voor Israël een Israëlcursus organiseert. Dertien sprekers uit binnen- en buitenland deelden eerder hun inzichten over het heden, verleden èn de toekomst van Israël.

“Vanwege de grote belangstelling voor deze lezingen zenden we ze ook live uit via onze website en Youtube-kanaal”, aldus de stichting. Onder de hashtag #israelcursus kunnen mensen zich op sociale media roeren.

150De lezing van Jacco Overeem start zaterdag om 10.30 uur. Zijn thema luidt: is de nieuwe generatie predikanten Israëlmoe? “Natuurlijk, als het altijd over Israël gaat, word je daar moe van. Maar als het er helemaal niet meer over gaat… dan is dat iets om verdrietig van te worden”, zei Overeem eerder dit jaar in gesprek met MessiaNieuws

Dominee Overeem is predikant in de hervormde gemeente van het Utrechtse dorp Zegveld en sinds kort bestuursvoorzitter van het Centrum voor Israëlstudies (CIS) in Ede. Het CIS is een samenwerkingsverband van de Christelijke Hogeschool Ede, de deputaten ‘Kerk en Israël’ van de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde ZendingsBond. De stichting wil de joods-christelijke ontmoeting bevorderen. 

150Predikant Berry Haverkamp geeft vervolgens om 13.00 uur een Bijbelstudie over ‘de betekenis van het Loofhuttenfeest voor Israël en de volkeren’.

Haverkamp is hervormd dominee in het Brabantse Wijk en Aalburg en bestuurslid van Christenen voor Israël. Hij leidde meerdere reizen naar Israël om daar het Loofhuttenfeest mee te maken.

 

Wees de eerste die reageert op "Volg Israël-lezingen ‘eenvoudig vanuit huis’"

Geef een reactie