Zanger toert door Nederland met Israëlboodschap

‘Israël, je kunt er niet omheen.’ Onder deze titel toert zanger Christian Verwoerd (1989) deze zomer door Nederland. Na Oude-Tonge en Opheusden volgen deze week Urk en Alblasserdam.

“Het ligt er best wel dik bovenop”, zegt Christian over het thema van deze concerten. “We prijzen God door muziek, maar de boodschap gaat over Israël.” Samen met spreker Jacques Brunt wil Verwoerd jongeren bepalen bij de centrale plaats van Israël in de Bijbel. De muziek wordt gemaakt door Christian samen met praiseband Ahava (liefde) waarin hij ook actief is. Tijdens de avond zullen ook de nodige Hebreeuwse liederen te horen zijn.

“Veel jongeren zijn bezig met persoonlijke geloofsvragen. Maar het is ook goed dat we ons de vraag stellen waar Gód mee bezig is. Israël is nu actueel. Wij willen dat persoonlijk maken want Israël heeft met jou te maken. Op alle avonden die we doen, staat de ontmoeting met God centraal. Deze avond zal Hij ons hopelijk iets over Israël duidelijk maken.”

Verwoerd treedt regelmatig op in kerken en gemeenten door het land. Zelf groeide hij op in een messiaans gezin in Nieuw-Lekkerland; voorganger en vader Wim schreef het boek Weg uit Babylon. Zijn ouders gingen in 1994 de sabbat vieren. Christian werd dan ook opgevoed met liefde voor Israël. Dat geeft hij op zijn beurt weer door aan anderen, door jaarlijks een jongerenreis te organiseren waarin hij “iets van die liefde wil planten in het hart van jongeren.”

Tijdens reizen door Israël, maakte Christian ook weleens muziek op de straten van het Beloofde land. “Soms raak je dan met mensen in gesprek, bijvoorbeeld met een orthodoxe Jood. Hij heeft toen het Nieuwe Testament in twee weken tijd drie keer gelezen en is uiteindelijk gedoopt. Er is nu onder orthodoxe Joden meer openheid dan een paar jaar geleden“, meent Christian.

Maar evangelisatie ligt gevoelig in Israël vanwege de eeuwenlange vervolging van joden door christenen. Dat beseft de zanger zich goed. “Het Evangelie is altijd een struikelblok geweest, dat kun je nooit helemaal weghalen. Maar je kunt wel de struikelblokken weghalen die door christenen in de geschiedenis zijn opgeworpen. Door duidelijk te maken dat Jezus de Joodse Messias is en niet een Amerikaan.” Meer over de toernee Israël, je kunt er niet omheenwww.christianverwoerd.nl

Wees de eerste die reageert op "Zanger toert door Nederland met Israëlboodschap"

Geef een reactie