Amerikaanse ambassade volgend jaar al naar Jeruzalem

Mike Pence tijdens zijn toespraak in de Knesset. Beeld: CBN

JERUZALEM | De Amerikaanse ambassade zal voor het eind van 2019 al in Israëls hoofdstad Jeruzalem staan, zegt vice-president Mike Pence.

De Amerikaan kondigde dat aan tijdens zijn bezoek aan het Israëlische parlement, de Knesset. Eerder werd gedacht dat de uitvoering van het historische besluit van president Donald Trump nog wel enkele jaren in beslag zou nemen. De ambassade van de Verenigde Staten staat nu nog in Tel Aviv.

 

Pence, overtuigd christen, zei in een toespraak dat hij Israël bezocht met één duidelijke boodschap: ‘Amerika staat achter Israël’. Ook benadrukte hij dat vrede alleen kan worden bereikt ‘door dialoog’. Hij roept de Palestijnen op om terug te keren naar de onderhandelingstafel. Voor hen is het recente Jeruzalem-besluit nog altijd een doorn in het oog en reden om het bezoek van Pence te boycotten. Voor zover bekend zal de vice-president dan ook geen bezoek brengen aan de betwiste gebieden.

“We geloven dat zijn (Trumps, red.) beslissing in het belang van de vrede is. Door Jeruzalem eindelijk als hoofdstad van Israël te erkennen, hebben de Verenigde Staten feit boven fictie verkozen. Feiten zijn de enige ware fundering voor recht en blijvende vrede”, aldus Pence, die in het parlement luid applaus oogstte voor zijn woorden.

Geef een reactie