Joods-christelijke chanoeka-viering bij Vredespaleis

De imposante kandelaar van Christenen voor Israël in Den Haag. Beeld: CvI

DEN HAAG | Stichting Christenen voor Israël organiseert samen met de Joodse gemeenschap in Den Haag een openbare Chanoeka-viering

Op woensdag 28 december om 18.00 uur wordt de grootste kandelaar ter wereld aangestoken in Den Haag door onder anderen opperrabbijn Binyomin Jacobs uit Amersfoort.

Het Centrum voor Haagse Jiddisjkeit (CHAJ) organiseert de viering in medewerking van Christenen voor Israël. “Het is een teken van vriendschap en verbondenheid van Nederlandse christenen met Israël en de Joodse gemeenschap wereldwijd”, aldus Christenen voor Israël. Vanuit diverse plaatsen, onder meer Zwolle, Gorinchem en Alkmaar, worden bussen ingezet om belangstellenden vanuit heel het land naar de Hofstad te brengen.

Tijdens het lichtfeest wordt de herinwijding van de Tempel in Jeruzalem 2180 jaar geleden herdacht. Elke avond van het Chanoekafeest wordt een lichtje aangestoken van de achtarmige kandelaar.

Ook in Utrecht is er een joods-christelijke, openbare viering van Chanoeka, onder meer met ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind en de burgemeester.

Wees de eerste die reageert op "Joods-christelijke chanoeka-viering bij Vredespaleis"

Geef een reactie