Lezing door Yehuda Glick in Nijkerk

Foto: Levi Zoutendijk

NIJKERK | Op maandag 24 juni spreekt Yehuda Glick in het Israëlcentrum aan de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. Hij spreekt over het thema: ‘Shalom Jeruzalem – Israël en de volken in tijden van de verlossing’. De lezing begint om 20.00 uur. De entree is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

Over Yehuda Glick

Glick werd geboren in de Verenigde Staten maar maakte in 1974 met zijn ouders alija naar Israël. Daar kwam hij na zijn studie te werken bij het Ministerie van Absorptie, onder meer als woordvoerder van de toenmalige minister Yuli Edelstein. Vanaf 2005 werd Glick directeur van het Tempelinstituut, een organisatie die zich bezighoudt met de voorbereidingen voor de bouw van een derde tempel. Inmiddels zet Glick zich hoofdzakelijk in voor vrijheid en burgerrechten voor Joden op de Tempelberg. Sinds de Tempelberg onder islamitisch bestuur valt is een bezoek voor Joden vrijwel onmogelijk, laat staan het uitspreken van een gebed.

In 2014 werd Yehuda Glick neergeschoten door een lid van de Islamitische Jihad, nadat hij in Jeruzalem een toespraak had gegeven. Glick overleefde de aanslag, waarbij hij vier keer in zijn borst werd geraakt, ternauwernood. Door de aanslag kregen Glick en de zaak waarvoor hij strijdt wereldwijde aandacht.

In mei 2016 werd Glick namens de Likoed-partij lid van de Knesset, het Israëlische parlement.

Over het thema

Jeruzalem betekent ‘stad van vrede’. Toch weet Yehuda Glick als geen ander dat vrede in Jeruzalem vaak nog ver te zoeken is. Een plek die volgens de Bijbel een cruciale rol speelt bij de verlossing van de wereld is de Tempelberg. Yehuda Glick legt in zijn lezing uit wat Israël en de volken gemeenschappelijk hebben in de tijd van de verlossing.

Over de lezing

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Vanaf 18.30 uur is het mogelijk om de zomertentoonstelling ‘Expeditie Israël’ te bezoeken. Glick spreekt in het Engels, maar wordt vertaald naar het Nederlands.

Aanmelden

Meld u hier aan voor de lezing van Yehuda Glick. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging in uw mailbox.

Wees de eerste die reageert op "Lezing door Yehuda Glick in Nijkerk"

Geef een reactie