NEM helpt vluchtelingen Jordanië

Een viering van het Loofhuttenfeest. Beeld: NEM
NIJKERK | De Near East Ministry (NEM) begint een nieuw project in Jordanië. Voor de eerste keer gaat de Nederlandse stichting werken onder vluchtelingen in het Midden-Oosten en voor het eerst is er nu ook plek voor korte termijn-vrijwilligers in dit land.

Dat meldt de NEM in een persbericht. Op 4 november is er een informatieavond over het nieuwe project in het buurland ten westen van Israël, waar de NEM het meest actief is. Vooraf is er gebed en een Sjabbatsmaaltijd. De bijeenkomst begint om 20.00 uur bij de NEM in Nijkerk.

Tijdens de bijeenkomst wordt bekendgemaakt, wat het nieuwe project precies omvat. Ook bestaande projecten in Israël en Egypte komen aan bod. Op dit moment zijn er meer dan 35 mensen alleen of met hun gezin uitgezonden via de NEM. Zij werken met kinderen, ouderen, immigranten en studenten.

Korte en lange uitzending
“De avond is voor iedereen die Israël en haar buurlanden een warm hart toedraagt en/of erover denkt om daar voor korte of langere tijd vrijwilligerswerk te gaan doen. De NEM biedt uitzendingsmogelijkheden voor korte of langere tijd. Bijvoorbeeld via een BaanBrekers-project van twee tot drie maanden. Een tot twee jaar dienen kan met het Connect-programma”, aldus de stichting.

De NEM werkt vanuit een visie gebaseerd op de beloften van de profeet Jesaja in hoofdstuk 19:23-25; wanneer Israël en haar buurlanden samen de Heer dienen, is dat tot zegen voor de hele wereld. De NEM wil in dat opzicht ‘baanbreker’ zijn, in het Midden-Oosten én in Nederland. “We geloven dat als de kerk Israël (weer) zegent, ze gezegend zal worden. Vanuit die hoopvolle belofte roepen we op, geven we onderwijs, bidden en vieren we”, aldus een persverklaring.

De NEM viert komend weekend tevens het Loofhuttenfeest op haar locatie, een kampeerterrein tussen Nijkerk en Voorthuizen in. Sprekers zijn onder meer Otto de Bruijne, Jennifer Guetta, Jaap Bönker en NEM-directeur Richard Vos.

Gebed en Sjabbatsmaaltijd
Om 17.00 uur is er de mogelijkheid om vooraf aan de bijeenkomst te bidden en samen sjabbat te vieren. Het gebed is voor Israël en haar buurlanden en de door de NEM uitgezonden werkers. “Wij geloven dat bidden werkt en dat God hoort en verhoort. Daarom bidden we vol verwachting voor het Midden-Oosten en iedereen die daar uit liefde dient.”

Wees de eerste die reageert op "NEM helpt vluchtelingen Jordanië"

Geef een reactie