‘Verplicht 8 dagen feest, wie wil dat nu niet?’

Concert Trianka Imma van der Weerd Loofhuttenfeest

Ze is nu ruim drie jaar solo, en zal vanavond een concert geven op het Loofhuttenfeest van stichting Mo’adim in Hardenberg. Zangeres Trianka Imma van der Weerd vertelt: “Het wordt een concert met liederen van mijn eigen cd, Hebreeuwse liederen, opwekking en een Medley van Israëlische liedjes.” Luisterliederen zal ze afwisselen met meezing liedjes, want ze wil graag dat mensen meezingen.

Van oorsprong komt Trianka uit de Nederlandse Gereformeerde Kerk in Kampen. In maart dit jaar besloten zij en haar man deze kerk te verlaten. “Na een zoektocht van anderhalf jaar kwamen we terecht bij de Messiaanse gemeente. Dat was echt een ontdekking van Gods feesten die we eigenlijk nooit hadden gevierd”, zegt ze. “Loofhuttenfeest is eigenlijk de tijd dat Jezus geboren is. Er staat ook bij dat je verplicht acht dagen feest moet vieren. Dat is niet tegen dovemansoren verteld”, lacht ze.

“Altijd op zoek geweest”
Dan op serieuzere toon: “Wij hebben altijd al gehad dat er meer moet zijn en dat het niet alleen om de genade van Jezus kan draaien, waarbij je lui achterover leunt. Als gezin zijn we daarom altijd op zoek geweest. In het weekend gingen we dan naar Opwekking of andere soortgelijke evenementen. Toen hoorden we ook meer over de Heilige Geest en wat Hij allemaal gedaan heeft.” Uiteindelijk kwam ze uit bij de Messiaanse gemeente, dankzij haar zoon. “Hij woonde op kamers in Utrecht, en zocht daar een gemeenschap. Via een sleutelhanger met een Davidster die hij had gekregen op de EO-jongerendag kwam hij uit bij Beth Yeshua in Amsterdam. Daarover lichtte hij ons toen in.”

“Wij vonden het wel interessant om een keer mee te gaan, maar het was op zaterdag. Lastig, dachten we nog. Achteraf logisch, want dit is de zevende dag. De rustdag. Eigenlijk denk ik dan bij mijzelf: Al die jaren dat ik naar de kerk ben geweest, heb ik het voor zoete koek aangenomen. Ik had zelf meer moeten studeren. Mijn man daarentegen was altijd al met Israel bezig. Toen ging het kwartje ook bij mij vallen. Bedoelde je dit dan? vroeg ik hem. Opeens had ik zoveel inzage. Dat neemt niet weg dat we een hele goede tijd hebben gehad bij de NGK. Je zet je toch altijd voor 100% in. Na gesprekken met de voorgangers en de kerkenraad, besloten we dat het beter was om te gaan. Ook om de onrust die we hadden, weg te nemen.”

Evangelie verspreiden door audio
Trianka is al van jongsaf aan met zang bezig. “Ik zat al heel jong op kinderkoor. Dat is er daarna nooit meer uitgegaan. Ik zong thuis of op het gospelkoor. Zo was ik altijd met zingen bezig geweest. Of dat nu op zangles was, in het koor of solo.” Voor haar voelt het dan ook als een roeping.  “God heeft mij dit talent gegeven. Dat moet ik gebruiken voor liederen om Hem groot te maken. Daar wil ik zoveel mogelijk mensen bij betrekken.”

Vanavond zal Trianka, die ook ambassadeur is van Gospel Recordings Nederland (GRN) wat vertellen over het werk van de Stichting. Na jaren vrijwilliger te zijn, werd ze hiervoor gevraagd als ambassadeur. Dat doet ze met liefde, zo vertelt ze. “De visie van GRN is om het evangelie over de hele wereld verspreid te krijgen door middel van audio. Dus, om het verhaal van Jezus te vertellen. Van geboorte tot opstanding. Het streven is om dat te doen in alle talen. Op het moment is het verhaal al in vierhonderd talen vertaald, zodat mensen in hun eigen taal en omgeving kunnen luisteren naar het verhaal.” Toen Trianka twee jaar geleden gevraagd werd of ze ambassadeur wou worden, hoefde ze daar niet lang over na te denken. Ze zegt: “Het sluit perfect aan op wat ik zelf ook graag wil: de boodschap van Yeshua verspreiden.” Hoewel ze er graag over vertelt, belooft ze dat ze het vanavond kort zal houden. “Ik zing liever dan dat ik praat.”

Loofhuttenfeest Mo’adim
Mo’adim organiseert al vele jaren het landelijke Loofhuttenfeest. Het Feest heeft als doel om de eenheid te bevorderen in het lichaam van de Messias Jesjoea. Ontmoeting, onderwijs, aanbidding en ontspanning zijn de pijlers waarop het Feest draait. Het Loofhuttenfeest is toegankelijk voor iedereen, voor iedere leeftijdscategorie en voor elke gezinssamenstelling. Veel mensen trekken acht dagen met elkaar op, anderen komen het weekend. Voor meer informatie: http://www.moadim.nl/ Het 8-daagse programma staat boordevol sprekers, activiteiten en optredens.

Vandaag staat bijvoorbeeld spreker Jaap Heeringa op het programma, en is er een workshop wandelstokken maken onder leiding van Rogier Vogelzang. In de avond vanaf 20.00 uur treedt Trianka op met haar band. De locatie van het programma is: Camping De Kleine Belties, Rheezerweg 79, 7771 TD Hardenberg. Trianka hoopt dan ook dat veel campingbezoekers vanavond komen meezingen. “Als mensen willen komen zingen, dan komen ze wel”, zegt ze. Toegang tot het concert is gratis.

Lees ook: Loofhuttenfeest op steeds meer plekken te vieren.

Wees de eerste die reageert op "‘Verplicht 8 dagen feest, wie wil dat nu niet?’"

Geef een reactie