Toch geen foodhall in Deventer synagoge

Synagoge Deventer Beth SoshannaDe synagoge in Deventer waar de gemeente Beth Soshanna diensten houdt.
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Print Friendly, PDF & Email

DEVENTER | De gemeente Deventer heeft geen vergunning verleend aan een Turkse ondernemer die de oude synagoge wilde veranderen in een foodhall.

De afwijzing voor de verbouwplannen geldt als een opluchting voor de plaatselijke Joodse gemeenschap. De plannen om de synagoge, een rijksmonument, om te bouwen tot een grote voedselkeet leidde tot veel maatschappelijk onbegrip, ook internationaal. De gemeente benadrukt echter dat het om een ‘rationeel’ besluit gaat, en zich dus niet heeft laten leiden door de emoties die de kwestie opriep.

De Gemeente Deventer is na lang wikken en wegen tot de conclusie gekomen dat horeca niet past bij het rijksmonumentale karakter van het pand en tevens afbreuk doet aan de ‘maatschappelijke en historische betekenis van het pand’, meldt Joods.nl.

De Joodse gemeente Beth Shoshanna probeert nog altijd beslag te leggen op de synagoge en is daarover in onderhandeling met de eigenaar van het pand. Via verschillende acties zijn er al duizenden euro’s opgehaald om de synagoge op te kopen.

Facebookreacties
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

About the Author

MessiaNieuws
MessiaNieuws is een online platform met actualiteiten op joods-christelijk gebied.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*