Update Midden-Oosten: meer Joden in Israel dan in VS, liefde van Israel voor gevluchte Syriërs, en meer

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in het Midden-Oosten.

Australië stopt financiële steun aan Palestijnen
Australië maakte tot voor kort jaarlijks tien miljoen dollar over aan de Palestijnse Autoriteit, maar afgelopen week besloot Australië deze steun per direct te stoppen. De reden voor dit moedige besluit is dat de Palestijnse Autoriteit nog altijd veel geld over blijft maken aan Palestijnse terroristen die in Israëlische gevangenissen zitten en aan familieleden van omgekomen Palestijnse terroristen. (Bron: Honest Reporting)

Meer Joden in Israel dan in Amerika
Inmiddels wonen er meer Joden in Israel dan in Amerika. Vele jaren woonden er juist meer Joden in Amerika dan in welk ander land dan ook, in 1970 maar liefst 5,5 miljoen.
Momenteel wonen er 6,6 miljoen Joden in Israel tegenover 5,7 miljoen in Amerika. Na Israel en Amerika, vinden we de grootste Joodse gemeenschappen in Frankrijk, Engeland, de Oekraïne en Rusland. (Bron: Arutz-7)

‘Israel steelt onze wolken’
Deze week klonk er weer een staaltje demagogie vanuit Iran, richting Israel. De Iraanse brigadier-generaal Gholam Reza Ralali heeft een bijzondere verklaring voor de extreme droogte in zijn land: Israel heeft onze wolken gestolen. (Bron: UK Daily Mail)

Liefde van Israel voor Syriërs op de vlucht
Vorige week schreef ik al over de hulp die Israel biedt aan Syriërs bij de Golangrens die op de vlucht zijn voor de strijd in hun vaderland. Nu nog wat meer informatie over deze bijzondere hulpverlening.

‘Hoewel we elkaar als vijanden beschouwen en hoewel onze hulpverleners hun leven riskeren, bieden we jullie deze hulp aan namens Israel, in het bijzonder namens het Israëlische leger en namens Israeli Flying Aid,’ schrijft Gal Lusky in een brief die de Syrische vluchtelingen ontvingen. ‘Wij weten wat het is om de Holocaust overleefd te hebben, daarom willen wij, trotse Joodse burgers van de Staat Israel, die het leven heilig achten, in actie komen als we zien dat vrouwen en kinderen voortdurend worden afgeslacht.’

De reacties die ze ontving, waren hartverwarmend. Zo geraakt waren de Syrische vluchtelingen door de hulp die ze van Israel ontvingen. Het gaat om tienduizenden vluchtelingen die het strijdgebied in Zuidwest-Syrië zijn ontvlucht.

Het is opmerkelijk dat juist veel Israëlische bewoners van de Golan spontaan allerlei hulpgoederen aanbieden. (Bron: Breaking Israel News)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: meer Joden in Israel dan in VS, liefde van Israel voor gevluchte Syriërs, en meer"

Geef een reactie